19 Ağustos 2010 Perşembe

Tesco, Carrefour'a Göz Kırptı


İngiliz perakende devi Tesco, Carrefour’un Asya’daki yatırımlarıyla ilgilenebileceğini açıkladı. Tesco’nun CEO’su Sir Terry Leahy The Financial Times’a yaptığı açıklamada Carrefour’un Asya’daki özellikle de Tayland ve Malezya’daki mağazalarının kendileri için gayet uygun olabileceğini belirtti.

Leahy yaptığı açıklamada, “Firmamız açısından bakıldığında, yapılan yatırımları devralmak mantıklı bir karar olarak görünüyor ama elbette karar verme durumunda fiyat çok önemli bir faktör. Daha önce de bölgedeki fırsatlara yönelik Homever kuruluşunu (2008 yılında Carrefour tarafından satın alınan Koreli firma) satın almıştık” dedi.

Carrefour’un satılığa çıkan yatırımlarıyla ilgilenme ihtimali olan başka firmalar da mevcut. Bunlardan biri olan Fransız perakende zinciri Casino, potansiyel fiyat teklifi konusunda görüşmek ve tavsiye almak üzere şimdiden Deutsche Bank’tan randevu aldı.

Carrefour’un mağazalarını satışa çıkarma sebeplerinden en önemlisinin, gücünü dağıtmak yerine pazar lideri olma potansiyelinin mevcut olduğu pazarlara odaklanmak, gücünü bu pazarlar üzerinde yoğunlaştırmak istemesi olduğu biliniyor.

Hiç yorum yok: