1 Haziran 2009 Pazartesi

Gıda Perakendesinde En İyi 10

Forbes Traveler dergisi, dünyanın en iyi 10 gıda market ve pazarını listelemiş. Listede Mısır Çarşısı’nın olmaması düşündürücü ama yine de ilgi çekici bir araştırma…


1- Tsukiji Balık Pazarı (Tokyo): Tokyo'nun anlatıldığı hemen hemen her kent rehberinde kendisine yer bulan pazarda, her çeşit deniz ürünü satılıyor.





2- Ferry Building Marketplace (San Fransisco): Sertifikalı çiftçilerin sattığı ürünlerle bilinen Ferry Building Marketplace, sadece salı ve cumartesi günleri açık. Her türlü gıdanın temin edilebildiği pazaryerini günde yaklaşık 15 bin kişi ziyaret ediyor.

3- La Grande Epicerie (Paris): Neredeyse yeryüzündeki tüm tatları bir markette toplayan devasa La Grande Epiciere, her yerde tanınan pembe hediye kağıdına sarılı çikolatalarıyla biliniyor.

4- Mercat de la Boqueria (Barselona): Gıda sektörünün merkezi olarak tanımlanan İspanya'da, 1700'lere uzanan tarihi bir geçmişe sahip Mercat de la Boqueira, birçok kapatılma tehlikesine karşın ayakta kalmayı başardı.



5- KaDeWe Gurme Katı (Berlin): Çok katlı bir alışveriş merkezinin 6 ve 7. katında bulunan Gurme Katı, 30'dan fazla tezgahta satılan ürünleri ve özellikle istiridye barıyla tanınıyor.

6- Mercado de la Merced (Mexico City): Ülkedeki tüm özel tatların sergilendiği lezzet konseptli bir alışveriş merkezi.

7- Greenmarkets (New York): Son yıllarda büyük rağbet gören "The Union Square Greenmarket", kendisini, kentteki taze meyve ve sebze satılan tek yer olarak kabul ettirdi.




8- Peck (Milano): Müze görünümüne sahip market Peck, kahveden ete uzanan satış yelpazesini yüksek fiyatlar ve iyi hizmet kalitesiyle sunuyor.





9- Takashimaya (Tokyo): İşletme, birden çok markanın bir araya gelmesiyle oluşmuş bir alışveriş merkezi görünümünde. Görkemli süpermarketin yanı sıra her biri sadece tek bir ürüne odaklanmış sayısız büfelerle donatılmış.

10- Borough Market (Londra): Toptan satışın merkezi konumundaki Borough Market, sadece salı ve cumartesi günleri açık. 250 yıldan uzun bir süredir faaliyette…

Hiç yorum yok: